Lästips: I bunkerläkarens våld

En bok om skräck,förtvivlan och trauma. Men även om hopp och att aldrig ge upp.

När Isabel Eriksson vaknar vet hon först inte var hon befinner sig.

Det första hon ser är ett plåttak med träbjälkar, i armen har hon en kanyl och bredvid sängen hon ligger i sitter en man och stirrar på henne.
Han berättar att han kidnappat henne och tänker hålla henne inlåst. Hon ska vara hans flickvän – kanske släpper han henne om ett par år, kanske inte.
Isabel inser att det enda sättet för henne att komma därifrån är att på något sätt förmå mannen att släppa henne och det blir en psykologisk kamp där det gäller att spela korten rätt, eller för alltid bli kvar i bunkern.

För Isabel Eriksson lever mardrömmen vidare. En del av henne kommer alltid vara kvar i bunkerläkarens våld. Här berättar hon för första gången om sin fruktansvärda upplevelse i bunkern och hur hon lyckades ta sig därifrån.

Jag sitter spänd och läser mig igenom den fort. Brutal, ärlig och spännande.  Det känns som Isabel inte får upprättelse trots att förövaren blir dömd. Han får mycket mildare straff än han borde fått, anser jag, efter vad han gjorde med henne. Domstolen tycker synd om förövaren därför att han ”kan komma att förlora sin läkarlegitimation”. Va?! Vem bryr sig om det? Han har ju själv riskerat den genom att kidnappa och låsa in en kvinna.

Isabel Eriksson heter egentligen något annat och lever idag under skyddad identitet.

Vad läser du för bok?

Anneli

Annons

En reaktion på ”Lästips: I bunkerläkarens våld

Kommentarer inaktiverade.